Teams
Teams zijn benoemde groepen operators die samenwerken. Wanneer u een planning opbouwt, wijst u een team toe aan elke ploegvermelding, dit vertelt OpSee welk team mensen tijdens dat tijdvenster dienst heeft.

Velden van een team
| Veld | Verplicht | Beschrijving |
|---|---|---|
| Code | Ja | Korte unieke identificatie (bijv. ALPHA, BRAVO, TEAM-1) |
| Naam | Nee | Voor mensen leesbaar label, vertaalbaar |
| Beschrijving | Nee | Vrijetekstbeschrijving van het team |
Het raster toont ook een Aantal leden-badge die aangeeft hoeveel operators tot elk team behoren.
Een team aanmaken
- Navigeer naar Admin > Personeel > Teams
- Klik op Team toevoegen
- Voer een Code in en optioneel een Naam en Beschrijving
- Klik op Aanmaken
Teamleden beheren
Elk team kan een willekeurig aantal operators als leden hebben, elk met een optionele rol.
Leden toevoegen
- Klik op het ledenicoon (groepsicoon, blauw) in de rij van het team
- Het venster Leden beheren wordt geopend en toont de huidige leden
- Selecteer een Operator uit de keuzelijst (alleen operators die nog niet in het team zitten worden getoond)
- Wijs optioneel een Rol toe, u kunt:
- Een bestaande rol uit de keuzelijst kiezen
- Een nieuwe rolnaam typen die direct wordt aangemaakt
- Klik op Lid toevoegen

Leden verwijderen
Klik in het ledenvenster op het rode prullenbakicoon naast de operator die u wilt verwijderen. De verwijdering wordt onmiddellijk van kracht.
Operatorrollen
Rollen beschrijven welke functie een operator binnen een team vervult. Veelvoorkomende voorbeelden:
| Rol | Beschrijving |
|---|---|
| Lead | Teamleider / ploegbaas |
| Operator | Machineoperator |
| Technicus | Onderhoud / technische ondersteuning |
| Trainee | Operator in opleiding |
| Quality | Kwaliteitscontroleur |
Rollen worden gedeeld over alle teams. Wanneer u een nieuwe rolnaam typt in het ledenvenster, wordt die opgeslagen in de tabel m_operator_role en beschikbaar voor alle teams. Zo blijven rolnamen consistent in het hele systeem.
Deactiveren versus verwijderen
| Actie | Effect |
|---|---|
| Deactiveren | Verbergt het team uit selectievelden in planningsvermeldingen. Bestaande planningsvermeldingen die naar dit team verwijzen, worden niet beïnvloed. |
| Verwijderen | Verwijdert het team en alle bijbehorende ledenkoppelingen definitief. |
Team in planningen
Zodra een team bestaat en leden heeft, kan het worden toegewezen aan planningsvermeldingen:
Wanneer OpSee de actieve ploeg voor apparatuur detecteert, weet het ook welk team (en daarmee welke operators) aan het werk zijn.
Gerelateerde pagina's
- Operators -- de individuele personen die teams vormen
- Planningen -- waar teams aan ploegvermeldingen worden toegewezen
- Aan de slag -- stapsgewijze opzettutorial
Voorwaarden
- Overzicht personeel
- Inleiding — krijg een algemeen beeld van OpSee